BiznesKobietaZdrowiePrawoDomMotoNarzędziaForumRynekmedyczny.plCommed.plGotujmy.pl
zamienniki do drukarek tańsze niż oryginały   (http://wieszjak.pl/forum/thread/16288,zamienniki-do-drukarek-tansze-niz-oryginaly.htm)

wieszak - 11:22 21-01-2010
Nie wiem czy wiecie, bo sprzedawcy zazwyczaj nie wspominają o tym, że można kupić zamienne tonery i tusze do drukarek, ale istnieje taka opcja.
Ja wiem o tym od niedawna, ale dzięki tej wiedzy zaoszczędzę na tuszach w przyszłosci.
Jeśli nie wierzycie to sprawdźcie na stronie doktortusz.pl jak duża jest różnica w cenie oryginałów i zamienników właśnie, i podzielcie się swoimi opiniami :]
bee3103 - 11:40 21-01-2010
Faktycznie w sklepie doktortusz.pl są tańsze zamienniki, tusze i tonery... Ja kupowałam tam drukarkę i przy okazji zajrzałam sobie i sprawdziłam, ofertę tuszy. Dobrze, że jest miejsce w sieci z takimi rzeczami... bo niestety ja miałam problem ze znalezieniem toneru do mojej drukarki w sklepie stacjonarnym;0
promqueen - 11:25 22-01-2010
Nie ma się co dziwić, że sprzedawcy nie wspominają nic o zamiennikach skoro lepiej jest im sprzedać oryginalny tusz, który jest rzecz jasna droższy. Sama też miałam przyjemność kupować w sklepie doktortusz.pl zamienniki do mojej drukarki i mimo, że mówi się, że zamienniki niszczą drukarkę to u mnie nic takiego się nie dzieje. Od długiego już czasu działa świetnie i ładnie drukuje.
wieszak - 10:24 25-01-2010
Niesprawiedliwośc tak klientów mamić i nie mówić im o zamiennikach... ech... ale cóż zdarza się, od czego mamy takie fora jak to. Całe szczęcie, że można dzielić się swoimi znaleziskami i opiniami :)
bee3103 - 11:22 03-02-2010
czasem tak niestety bywa, że sprzedawcy mamią i oszukują swoich klientów, ale co na to poradzić skoro tak to już jest na tym świecie. Zgadzam się z wieszakiem, że dobrze, że jest takie forum, gdzie możemy podzielić się swoimi doświadczeniami.
modna - 11:00 27-04-2010
No właśnie, byłam niestety jedną z tych omamionych i wcale na tym dobrze nie wyszłam. Poszłam do sklepu, oczywiście sprzedawca odradził mi tańsze zamienniki, a ja nie znając się na tym kupiłam oryginalne. Niewiele mi to dało. Tusz bardzo szybko się skończył i pomyślałam, że nie będę tyle kasy drugi raz wydawać. Znalazłam tego doktortusz.pl i u nich zamówiłam. Faktycznie nie można im nic zarzucić, maja naprawdę dobrej jakości tańsze zamienniki. Sporo tym razem udało mi się zaoszczędzić i już drugi raz nie będę kupowała oryginałów, bo to mi się nie opłaca.
luka5 - 10:18 28-04-2010
Nie ma sensu przepłacać. Jeśli masz możliwosć zakupu tańszych,ale dobrych zamienników do drukarki( jak tych z doktortusz.pl)to powinien tak zrobić. Grunt zebu sprzęt był dobrej jakości, inaczej nawet oryginalne tusze nie pomogą
mrsag - 23:11 29-04-2010
Ja też kupuję zamienniki na doktortusz.pl i bardzo mi się to opłaca. Dużo drukuje, na oryginalne tonery wydałbym już fortunę chyba. Na plus tego sklepu przemawia też fakt, że serwisują drukarki.
spaner - 17:15 30-04-2010
korzystam z zamienników od dawna i nie wyobrażam sobie jak bym funkcjonował bez zamienników drukuję bardzo dużo i dzięki zamiennikom mogę zaoszczędzić sporo kasy a jeszcze jak trawisz na dobra ofertę tak jak w doktortusz.pl to już w ogóle jesteś do przodu mają zamienniki bardzo dobrej jakości w promocyjnych cenach.
luka5 - 12:59 06-05-2010
Coraz więcej osób myśli w podobny sposób- i dobrze. Oryginalne tusze to relikt przeszłości:) przynajmniej ja nie mam zamiaru w najbliższym czasie z nich korzystać- kosztują zdecydowanie za dużo. Może kiedyś ich producenci zorientują się,że tak dalej być nie może i obniżą ceny...
wiemjakaleniepowiem - 13:43 06-05-2010
Ja po prostu nie mam teraz innego wyjścia jak kupowanie zamienników. Drukuje hurtowe ilości dokumentów, więc zamienniki jak najbardziej. Chociaż na samym poczatku się naciałem na jakieś słabe zamienniki i miałem uraz. Ale w końcu musiałem się znowu zainteresować tematem. głównie kupuję u "doktora" chyba, że mi braknie tuszu a potrzebuję na już to wtedy lecę do sklepu.
Blaszana - 11:59 07-05-2010
Też tam zamawiam. Bardzo sobie cenię ten sklep. Zamawiałam tam jeszcze na studiach jak drukowałam prace i notatki. Teraz drukuje mniej, ale drukarkę muszę mieć, bo często się zdarza że drukuję drobne dokumenty czy umowy. Zamienniki są spoko, jakość wydruku taka sama a różnica w cenie spora.
bee3103 - 12:23 09-06-2010
a wiecie co mnie się najbardziej podoba w tym sklepie to, to, że nie tylko mają bardzo duży wybór zamienników, ale też to, że można do nich oddać stare zużyte zamienniki, bo o środowisko dbać trzeba, a niewiele jest takich miejsc, gdzie je można zutylizować. a może ja nie wiele takich miejsc znam.
wiemjakaleniepowiem - 12:41 09-06-2010
No ja tez nie znam takich miejsc :/ i nie wiedziałem że u nich można oddać stare tusze. Ja jakoś specjalnie nie dbam o środowisko, więc pewnie stąd ten mój brak wiedzy na ten temat. Ale dobrze, że o tym piszecie.
sajgonka - 10:00 10-06-2010
Ja nie znałam tego sklepu wcześniej. Z tego co widzę, to nie narzekacie na przesyłki i inne takie organizacyjne kwestię, a właśnie czekanie na przesyłkę nie wiadomo ile doprowadza mnie do szału. Dotychczas zaopatrywałam się stacjonarnie, ale widzę, że tutaj mają dużo lepsze ceny. Czy ktoś z Was może polecić jakiś zamiennik do Samsunga?
wiemjakaleniepowiem - 20:13 12-06-2010
Ale jakiego samsunga? Nie tylko marka się liczy ale i model drukarki. Wiesz najlepiej jaki masz model (a jak nie to sprawdź) i poszukaj odpowiedniego zamiennika na doktortusz.pl A i jeszcze jedno. Masz drukarkę laserową czy atramentówkę?
sajgonka - 09:51 14-06-2010
Faktycznie, różnica między zamiennikami a oryginalnym tuszem jest prawie dwukrotna. Przecież zupełnie się nie opłaca ładować ponad dwie stówki w oryginał. Znalazłam sobie swój model Samsungana tej stronce i zamierzam zainwestować. ;)
wiemjakaleniepowiem - 12:20 14-06-2010
No właśnie to samo miałem z moim HP :/ oryginał ponad 100 złotych a zamiennik na doktortusz 50 a wydajność jest ta sama. Tak że mały lol :/ nie wiem za co każą nam płacić producenci :/ chyba niskie ceny sprzętu sobie chcą odbijać na droższych tuszach.
sajgonka - 12:57 22-06-2010
No takie czasy, że za markę trzeba słono zapłacić i nie ma zmiłuj. Dlatego cieszę się, że jest jakaś alternatywa i zaoszczędzoną kaskę odkładam na porządne słuchawki. ;) No sprzęt do drukowania nie jest jakiś horendalnie drogi, ale też za darmo nie jest. ;)
CarlitoNeo - 12:37 18-09-2010
Z tymi zamiennikami radzę jednak nie szaleć;) Oczywiście nie odradzam, bo to oczywiste że lepiej zaoszczędzić niż płacić 40% ceny za samą markę, ale zamiennik zamiennikowi nie jest równy;> Czasem kupując zamiennik średniej firmy, nie dość, że jakość druku będzie mało zadowalająca, to na dodatek istnieje ryzyko zepsucia drukarki (zapchana głowica, dysze, zaschnięty tusz etc). Zamienników jak najbardziej można używać, ale z lekką rozwagą bo na nie, producent nie daje gwarancji;>
~emu - 10:56 10-08-2011
my w domu zamawiamy też zamienniki na e-atramenty.pl juz od paru dobrych lat, jakość wydruku jest bardzo dobra, koszty mniejsze, a drukarka jak działała tak działa bez zarzutów

Niezbędnik »

Kalkulator wynagrodzeńWzory umów
Składki przedsiębiorcówZdiagnozuj się
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni
WIG202297.24(+0,91%)
WIG39275.05(+0,72%)
mWIG402190.02(+0,21%)
sWIG808832.30(-0,1%)
1 EUR4.3667(0.35%)
1 USD3.4472(0.33%)
1 GBP5.4303(0.35%)
1 CHF3.6361(0.36%)