| WIG20 | ![]() | 2297.24 | (+0,91%) |
| WIG | ![]() | 39275.05 | (+0,72%) |
| mWIG40 | ![]() | 2190.02 | (+0,21%) |
| sWIG80 | ![]() | 8832.30 | (-0,1%) |
| 1 EUR | ![]() | ![]() | 4.2046 | (0.22%) |
| 1 USD | ![]() | ![]() | 3.1689 | (0.28%) |
| 1 GBP | ![]() | ![]() | 5.0051 | (0.18%) |
| 1 CHF | ![]() | ![]() | 3.4748 | (0.31%) |
| Zobacz aktualne kursy walut NBP » | ||||

Nie wiem czy wiecie, bo sprzedawcy zazwyczaj nie wspominają o tym, że można kupić zamienne tonery i tusze do drukarek, ale istnieje taka opcja. Ja wiem o tym od niedawna, ale dzięki tej wiedzy zaoszczędzę na tuszach w przyszłosci. Jeśli nie wierzycie to sprawdźcie na stronie doktortusz.pl jak duża jest różnica w cenie oryginałów i zamienników właśnie, i podzielcie się swoimi opiniami :] | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Faktycznie w sklepie doktortusz.pl są tańsze zamienniki, tusze i tonery... Ja kupowałam tam drukarkę i przy okazji zajrzałam sobie i sprawdziłam, ofertę tuszy. Dobrze, że jest miejsce w sieci z takimi rzeczami... bo niestety ja miałam problem ze znalezieniem toneru do mojej drukarki w sklepie stacjonarnym;0 | ||
linki reklamowe | |
Nie ma się co dziwić, że sprzedawcy nie wspominają nic o zamiennikach skoro lepiej jest im sprzedać oryginalny tusz, który jest rzecz jasna droższy. Sama też miałam przyjemność kupować w sklepie doktortusz.pl zamienniki do mojej drukarki i mimo, że mówi się, że zamienniki niszczą drukarkę to u mnie nic takiego się nie dzieje. Od długiego już czasu działa świetnie i ładnie drukuje. | |||
Niesprawiedliwośc tak klientów mamić i nie mówić im o zamiennikach... ech... ale cóż zdarza się, od czego mamy takie fora jak to. Całe szczęcie, że można dzielić się swoimi znaleziskami i opiniami :) | |||
czasem tak niestety bywa, że sprzedawcy mamią i oszukują swoich klientów, ale co na to poradzić skoro tak to już jest na tym świecie. Zgadzam się z wieszakiem, że dobrze, że jest takie forum, gdzie możemy podzielić się swoimi doświadczeniami. | ||
No właśnie, byłam niestety jedną z tych omamionych i wcale na tym dobrze nie wyszłam. Poszłam do sklepu, oczywiście sprzedawca odradził mi tańsze zamienniki, a ja nie znając się na tym kupiłam oryginalne. Niewiele mi to dało. Tusz bardzo szybko się skończył i pomyślałam, że nie będę tyle kasy drugi raz wydawać. Znalazłam tego doktortusz.pl i u nich zamówiłam. Faktycznie nie można im nic zarzucić, maja naprawdę dobrej jakości tańsze zamienniki. Sporo tym razem udało mi się zaoszczędzić i już drugi raz nie będę kupowała oryginałów, bo to mi się nie opłaca. | |||
Nie ma sensu przepłacać. Jeśli masz możliwosć zakupu tańszych,ale dobrych zamienników do drukarki( jak tych z doktortusz.pl)to powinien tak zrobić. Grunt zebu sprzęt był dobrej jakości, inaczej nawet oryginalne tusze nie pomogą | |||
linki reklamowe | |
Ja też kupuję zamienniki na doktortusz.pl i bardzo mi się to opłaca. Dużo drukuje, na oryginalne tonery wydałbym już fortunę chyba. Na plus tego sklepu przemawia też fakt, że serwisują drukarki. | ||
korzystam z zamienników od dawna i nie wyobrażam sobie jak bym funkcjonował bez zamienników drukuję bardzo dużo i dzięki zamiennikom mogę zaoszczędzić sporo kasy a jeszcze jak trawisz na dobra ofertę tak jak w doktortusz.pl to już w ogóle jesteś do przodu mają zamienniki bardzo dobrej jakości w promocyjnych cenach. | |||
Coraz więcej osób myśli w podobny sposób- i dobrze. Oryginalne tusze to relikt przeszłości:) przynajmniej ja nie mam zamiaru w najbliższym czasie z nich korzystać- kosztują zdecydowanie za dużo. Może kiedyś ich producenci zorientują się,że tak dalej być nie może i obniżą ceny... | |||
| WIG20 | ![]() | 2297.24 | (+0,91%) |
| WIG | ![]() | 39275.05 | (+0,72%) |
| mWIG40 | ![]() | 2190.02 | (+0,21%) |
| sWIG80 | ![]() | 8832.30 | (-0,1%) |
| 1 EUR | ![]() | ![]() | 4.2046 | (0.22%) |
| 1 USD | ![]() | ![]() | 3.1689 | (0.28%) |
| 1 GBP | ![]() | ![]() | 5.0051 | (0.18%) |
| 1 CHF | ![]() | ![]() | 3.4748 | (0.31%) |
| Zobacz aktualne kursy walut NBP » | ||||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |