BiznesKobietaZdrowiePrawoDomMotoNarzędziaForumRynekmedyczny.plCommed.plGotujmy.pl
Przejdź do strony:
» Jak wygodniej, pociągiem czy busem?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Turystyka
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Kamil
79.185.*.*

10:37 23-06-2011
Witam. Mam pytanie czy lepiej jest podróżować busami czy pociągami? Chodzi mi o wygode. Zmieniam miejsce pracy i bede trochę podróżował po kraju. Większość busów daje możliwość rezerwacji przez tel, na PKP tego nie ma ale w pociągam za to można sobie spokojnie czytać i pracować na kompie. Jakie są wasze doświadczenia?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~MateuszZ
79.185.*.*

22:55 23-06-2011
Hej. Nie wiem gdzie i kiedy będziesz jeździł ale ja przesiadłem się ostatnio z busów na PKP Intercity. Jeśli chodzi o rezerwacje to PKP uruchomiło teraz usługe zakupu biletów przez internet. Najlepsze w tym jest to, że zakupiony bilet drukujesz w domu i nie musisz wogóle pokazywać się w kasie. Wsiadasz i jedziesz. Super sprawa. W pociągu mogę tez spokojnie czytac a w busach jak dla mnie za bardzo trzęsie:) A w zimie mimo wszystko PKP jest pewniejsze i bezpieczniejsze bo busy strasznie zasuwają. Szczególnie PKP Intercity ma dobre warunki jak na kolej. Pozdrawiam.
odpowiedz

linki
reklamowe

~Pawel_T
91.150.*.*

08:58 10-07-2011
Ja ostatnio jezdziłem z pracy na kilka szkoleń i tez byłem zaskoczony ze w pociągu jest bardzo wygodnie. Pewnie sa powody nazekania (ja tez jechałem intercity a tam zawsze jest wyzszy standard)ale chyba lepiej niż busem (szczególnie na dłuzsze podroże). Ale nawet nie wiedzialem że można zamówić bilety przez net (fakt jest taka możliwość na intercity pl- sprawdziłem właśnie:)
odpowiedz

22:40 23-07-2011
Dokładnie możliwość zakupu biletu przez internet naprawdę ułatwia życie, nie trzeba stać w kolejkach do kasy dzięki czemu zaoszczędzamy sporo czasu. Mając do wyboru bus czy pociąg długo bym się nie zastanawiał:-) Podróżowanie pociągiem jest o wiele wygodniejsze i co ważne bezpieczniejsze.
odpowiedz

14:39 26-07-2011
Ja preferuję PKP, zwłaszcza jeśli chodzi o dłuższe podróże, bo długo w busie wysiedzieć nie mogę (odzywa się kręgosłup). Minus pociągów to głównie tłok i spóźnienia.
odpowiedz
~tomek
89.230.*.*

14:24 27-07-2011
na bank wygodniej pociągiem, do tego pociągiem bezpieczniej, a jeżeli znajddzie sie jakąś dobrą promocję to nawet taniej :)
odpowiedz

16:17 20-10-2011
Mimo całej mojej nienawiści do PKP jednak częściej wybieram pociągi. Warunki są koszmarne, często przyjeżdżają one spóźnione, ale jeżeli jest to jakaś dłuższa podróż to zawsze można wstać, pochodzić i rozprostować nogi, w busach takiej możliwości nie ma.
odpowiedz

linki
reklamowe

23:14 02-11-2011
spice_girl napisal(a): Mimo całej mojej nienawiści do PKP jednak częściej wybieram pociągi. Warunki są koszmarne, często przyjeżdżają one spóźnione, ale jeżeli jest to jakaś dłuższa podróż to zawsze można wstać, pochodzić i rozprostować nogi, w busach takiej możliwości nie ma.

Zdecydowanie widać poprawę w tej kwestii. Zakup nowych składów, modernizacja tras i dworców to wszystko się naprawdę dzieje trzeba tylko czasu. Co do samych promocji to jest ich sporo. Wystarczy wejść na stronę PKP Intercity i wybrać najkorzystniejszą dla siebie.
odpowiedz

20:00 08-11-2011
Ja też wolę pociągiem, wygodniej, bezpieczniej, więcej można w nim robić
odpowiedz

22:10 08-11-2011
gabi_ibi napisal(a): Ja też wolę pociągiem, wygodniej, bezpieczniej, więcej można w nim robić

Masz chyba na myśli możliwość korzystania z bezprzewodowego internetu co jest niezastąpione między innymi w podróżach biznesowych.

---
Ostatnio edytowany: 22:11 08-11-2011
odpowiedz
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Kalkulator wynagrodzeńWzory umów
Składki przedsiębiorcówZdiagnozuj się
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni
WIG202297.24(+0,91%)
WIG39275.05(+0,72%)
mWIG402190.02(+0,21%)