BiznesKobietaZdrowiePrawoDomMotoNarzędziaForumRynekmedyczny.plCommed.plGotujmy.pl
1
Przejdź do strony:
» Kinesiotaping – plastry, które leczą
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Zdrowie
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość G
79.186.*.*

15:57 07-05-2011
Polecam tę formę rehabilitacji.Umiejętnie naklejone plastry działają jak lek p/bólowy.Dokładnie chwilę po naklejeniu plastrów czułam ulgę,jakbym miała rękę na temblaku,a mój zakres ruchu znacznie się poprawił.Nie czułam bólu przez tydzień,niestety plastry zużywają się po prostu,odklejają narożniki,wiadomo-kąpiel,noszenie ubrań.Szkoda,że nie mogę tego robić sama.Szczerze polecam!
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~gość
77.46.*.*

13:07 30-08-2011
Witam

Ja również wybieram się na klejenie tymi plasterkami. Jednak mój fizjoterapeuta zaleca samemu kupić taśmę. Na zadane przez ze mnie pytanie: czy poleca jakąś firmę powiedział że wszystkie są dobre. Związku z tym moje pytanie brzmi. Czy ktoś z was używał plastrów, tape firmy 3ns tex?? bo znalazłam je na allegro, są atrakcyjne cenowo 24 zł za rolkę. Dodatkowo mają jako jedyni stronę www.3ns.eu na której można co nico się dowiedzieć. Jednak wolała bym zasięgnąć waszej opinii.
odpowiedz

linki
reklamowe

~Sylwia
82.146.*.*

22:59 26-11-2011
Nie wiem dlaczego , ale mojej mamie na bóle barkowe i kręgosłupa szyjnego nie pomogły te plastry nic a nic. mało tego, na drugi dzień po naklejeniu nasiliły się na tyle, że je odkleiła. Po kilku godzina po ich zdjęciu ból minął. :(
odpowiedz
~ewa
83.6.*.*

12:41 02-02-2012
MAM PYTANIE ? CZY PLASTRY MOGA POMÓC OSOBIE PO UDARZE MOZGU Z NIEDOWŁADEM LEWEJ RĘKI TNZ PALCY CZY COS POMOGA PROSZĘ OODPOWIEDZ.
odpowiedz
~sss
46.20.*.*

20:20 27-02-2012
Ta metoda jest bardzo dobra na porazenie nerwów twarzowych. Sama je stosowalam dluzszy czas i mi pomogly.
odpowiedz
~Adam ;]
83.145.*.*

21:27 11-03-2012
Odpowiedź dla @Ewa
Plastry mogą pomóc ograniczyć lub zmniejszyć przykurcze mięśniowe (późniejsza spastyczność). Przy braku czucia za bardzo nie widzę potrzeby ich stosowania.

@Sylwio
Myślę że tak miały zadziałać te plastry w przypadku Twojej mamy. Czyli doprowadzić do "centralizacji bólu". Oczywiście na początku ból jest silniej odczuwalny, nawet w miejscach w których wcześniej go nie było. Radziłbym spróbować jeszcze raz i dorzucić ćwiczenia od Fizjoterapeuty.
Pozdrawiam ;]
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Kalkulator wynagrodzeńWzory umów
Składki przedsiębiorcówZdiagnozuj się
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni
WIG202297.24(+0,91%)