BiznesKobietaZdrowiePrawoDomMotoNarzędziaForumRynekmedyczny.plCommed.plGotujmy.pl
Tanie i bezpieczne zakupy w internecie   (http://wieszjak.pl/forum/thread/15058,Tanie-i-bezpieczne-zakupy-w-internecie.htm)

qristal - 22:50 04-12-2009
Witam!
Zrobiłem już sporo zakupów w sklepach internetowych, ale nadal spotykam się często z opinią, że nie warto, bo "zbyt wielkie ryzyko", "łatwo stracić pieniądze" itd. Może tutaj wymienimy się doświadczeniami, poradami, ostrzeżeniami itd?
Ja stosuję kilka podstawowych zasad i jak dotychczas nie zostałem oszukany.
Najpierw staram się wyrobić sobie zdanie na temat wyboru produktu z danej kategorii poszukując opinii, testów, ekspertyz. Kiedy już wiem jaki model mnie interesuje szukam najniższej ceny w sklepach internetowych (http://www.groosik.pl/), wybieram sklep i czytam opinie o nim, opcje transportu, dostawy itd. Jeśli cokolwiek wzbudzi mój niepokój wybieram sklep z wyższą ceną ale pewniejszy.
W ten sposób kupowałem już pralkę, lodówkę i inne raczej drogie rzeczy bez żadnych kłopotów. Nawet doliczając koszty transportu było dużo taniej!
A Wy jakie macie doświadczenia?
pozdrawiam
noname80 - 21:57 05-12-2009
ja korzystałem z frisco.pl i nie było żadnych problemów. teraz zastanawiam się nad euro.com bo chciałbymkupić sprzęt agd a mają atrakcyjne ceny przy dobrej jakości...
~Olka - 08:30 14-12-2009
Ja od dawna korzystam z takiego rodzaju zakupow i nie mam przykrego doswiadczenia. Ostatnio korzystam z www.calkiem-tanio.pl i rowniez bez zastrzezen.

Pozdrawiam
Samika - 22:08 21-12-2009
Ja korzystam z geloo.pl i też jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim geloo współpracuje z konkretnymi sklepami internetowymi, nie obawiam się, że zostanę oszukana. A o cenach decydujesz sam, bo to aukcja ujemna, gdzie za każdym kliknięciem w towar jego cena zmniejsza się o 1zł. I dreszczyk emocji i tanie kupowanie. Jak dla mnie bomba ;)
~stylonka - 13:58 18-04-2011
Ja jestem za zakupami w internecie. Często można znaleźć coś nieosiągalnego w stacjonarnych sklepach i w dodatku taniej. Cieszy mnie to że powstają tez takie platformy ja kupuje.to gdzie przez facebook'a można sobie kupić bezpieczne różne rzeczy nie rejterując się dodatkowo. Duże udogodnienie.
spice_girl - 16:29 12-05-2011
Również jestem zwolenniczką zakupów w sieci. Są o wiele tańsze i wygodniejsze, już nie mówiąc o tym, że wybór sprzętu jest nieporównywalnie większy. Jeżeli chodzi o sprzęt elektroniczny to najczęściej odwiedzam medialux.pl Można tam znaleźć sporo opłacalnych promocji, dzięki czemu można naprawdę sporo zaoszczędzić. No i oszczędza się sporo czasu, ponieważ nie trzeba biegać po tych wszystkich sklepach stacjonarnych.
trynek - 12:02 25-05-2011
Ja też preferuje zakupy przez internet, to wielka wygodna i oszczędność. Najczęściej zakupy robię na electro.pl, bardzo fajny sklep, ogromny asortyment i wybór produktów z dziedziny rtv, agd i elektronika
TerminalePoznan - 23:21 14-06-2011
Ja tam sie nigdy nie zawiodłem na zakupach internetowych i preferuje ten własnie typ. Wygodnie i przyjemnie :)
~frraggless - 09:59 01-07-2011
Ja także kupuje w internecie. Przyczym mam kilka zasad, np. zawsze kiedy kupuję jakieś produkty w internecie to płacę dopiero przy odbiorze, różnica w cenie dostawy nie jest wielka, a spokój i bezpieczeństwo nieporównywalnie wyższe. Co do usług to ostatnio bardzo często korzystam z takich portali jak fastdeal.pl - przeceny 50% min, natychmiastowa realizacja vouchera. Na takich stronach (zakupy grupowe) jest możliwość wycofania się z transakcji do 10 dni tak jak przy produktach więc myślę, że warto, bo jest to względnie bezpieczne.
~Placu - 16:33 14-07-2011
To czy się powinno kupować za pobraniem zależy od tego, czy nasz rachunek ekonomiczny się zgadza, bo w sumie za cos co kosztuje 10 zł nie ma sensu brać pobrania - to tak gwoli usciślenia, bo pewnie też tak robisz. Co do zakupów grupowych to też korzystam, ale oprócz fastdeal - który ma najwygodniejszą platformę (live shopping), także z wyszukiwarek ofert. pozdrawiam
~Bartosz - 11:40 19-07-2011
Ja także jeszcze nigdy nie zawiodłem sie na zakupach internetowych, no może raz spodnie miały inny odcień niż wyglądało to na monitorze, ale to pewnie także kwestia parametrów i ustawień monitora. Co do tematu zakupów grupowych, w sumie też mógłbym się zgodzić - fastdeal.pl jest rzeczywiście wygodny, choc ma nieco mniej ofert w por. do groupona, ale w por. do groupona to wszyscy wwypadają nieco słabiej. Ważne, że nigdy nie zawiodłem się na ofertach realizowanych za pośrednictwem fastdeal.pl, poki co. :P
~convi - 10:38 10-08-2011
Jeśli chodzi o zakupy ubrań to wydaje mi się ten zakupowy klub stilago.pl jest całkiem niezły. Poza tym, że co chwilę mają tam kilkudniowe sensowne wyprzedaże (nawet do 70%) to płaci się przy odbiorze towaru i wtedy jak coś nie pasuje można spokojnie zwrócić.
~marek - 10:45 10-08-2011
Ja kupiłem ostatnio sprzęt na CSEiE i moge wszystkim polecić. Sprzęt był dobrze zabezpieczony, szybko wysłany i kontakt bardzo miły
~yesterday - 12:37 09-12-2011
Nie rozumiem skąd te opinie. Faktycznie trzeba może trochę ostrożniej podchodzić do kwestii sklepów internetowych, ale mi się jeszcze nie zdarzyło, żebym została przez takowe oszukana. Mam parę sklepów, do których mam większe zaufanie, jak na przykład magicznaplaneta.pl i wiem, że rzeczy, które będę tam kupować będą i dobrej jakości i wszystko przyjdzie w idealnym stanie.
bacran - 16:34 18-12-2011
Ja dużo pracuję i nie bardzo mam czas biegać po sklepach, dlatego już od kilku lat robię zakupy w sklepach internetowych. Dla dziecka ubranka kupuję niezmiennie w sklepie http://www.kolorowemarzenia.pl (dużo przecen i wyprzedaży, ciuszki ładne, kolorowe i wygodne, głównie Mariquita i MMDadak), leki i suplementy kupuję w http://www.aptekavolfarm.pl/, kosmetyki kiedyś w http://esentia.pl, ale aktualnie szukam jakiegoś tańszego sklepu. Czasem kupuje tez coś na Allegro. Jak dotąd nikt mnie nie oszukał, zawsze dostaję towar, jaki zamówiłam.
Ejan87 - 18:45 11-05-2012
zakupy przez Internet - fajna sprawa ;) różnie bywa z ciuchami, ponieważ gdy jest zły opis można coś kupić i nie trafić w swój rozmiar, ale poza tym brak większych problemów. Ja najczęściej kupuję na allegro.pl albo na kupuje.to -> nowa aplikacja FB :) polecam.

Niezbędnik »

Kalkulator wynagrodzeńWzory umów
Składki przedsiębiorcówZdiagnozuj się
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni
WIG202297.24(+0,91%)
WIG39275.05(+0,72%)
mWIG402190.02(+0,21%)
sWIG808832.30(-0,1%)
1 EUR4.3573(0.13%)
1 USD3.4381(0.06%)
1 GBP5.4156(0.07%)
1 CHF3.6277(0.13%)