BiznesKobietaZdrowiePrawoDomMotoNarzędziaForumRynekmedyczny.plCommed.plGotujmy.pl
Przejdź do strony:
» Tanie i bezpieczne zakupy w internecie
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Technologie
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

22:50 04-12-2009
Witam!
Zrobiłem już sporo zakupów w sklepach internetowych, ale nadal spotykam się często z opinią, że nie warto, bo "zbyt wielkie ryzyko", "łatwo stracić pieniądze" itd. Może tutaj wymienimy się doświadczeniami, poradami, ostrzeżeniami itd?
Ja stosuję kilka podstawowych zasad i jak dotychczas nie zostałem oszukany.
Najpierw staram się wyrobić sobie zdanie na temat wyboru produktu z danej kategorii poszukując opinii, testów, ekspertyz. Kiedy już wiem jaki model mnie interesuje szukam najniższej ceny w sklepach internetowych (http://www.groosik.pl/), wybieram sklep i czytam opinie o nim, opcje transportu, dostawy itd. Jeśli cokolwiek wzbudzi mój niepokój wybieram sklep z wyższą ceną ale pewniejszy.
W ten sposób kupowałem już pralkę, lodówkę i inne raczej drogie rzeczy bez żadnych kłopotów. Nawet doliczając koszty transportu było dużo taniej!
A Wy jakie macie doświadczenia?
pozdrawiam
  zgłoś naruszenie regulaminu

21:57 05-12-2009
ja korzystałem z frisco.pl i nie było żadnych problemów. teraz zastanawiam się nad euro.com bo chciałbymkupić sprzęt agd a mają atrakcyjne ceny przy dobrej jakości...

linki
reklamowe

~Olka
83.30.*.*

08:30 14-12-2009
Ja od dawna korzystam z takiego rodzaju zakupow i nie mam przykrego doswiadczenia. Ostatnio korzystam z www.calkiem-tanio.pl i rowniez bez zastrzezen.

Pozdrawiam

22:08 21-12-2009
Ja korzystam z geloo.pl i też jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim geloo współpracuje z konkretnymi sklepami internetowymi, nie obawiam się, że zostanę oszukana. A o cenach decydujesz sam, bo to aukcja ujemna, gdzie za każdym kliknięciem w towar jego cena zmniejsza się o 1zł. I dreszczyk emocji i tanie kupowanie. Jak dla mnie bomba ;)
~stylonka
83.22.*.*

13:58 18-04-2011
Ja jestem za zakupami w internecie. Często można znaleźć coś nieosiągalnego w stacjonarnych sklepach i w dodatku taniej. Cieszy mnie to że powstają tez takie platformy ja kupuje.to gdzie przez facebook'a można sobie kupić bezpieczne różne rzeczy nie rejterując się dodatkowo. Duże udogodnienie.

16:29 12-05-2011
Również jestem zwolenniczką zakupów w sieci. Są o wiele tańsze i wygodniejsze, już nie mówiąc o tym, że wybór sprzętu jest nieporównywalnie większy. Jeżeli chodzi o sprzęt elektroniczny to najczęściej odwiedzam medialux.pl Można tam znaleźć sporo opłacalnych promocji, dzięki czemu można naprawdę sporo zaoszczędzić. No i oszczędza się sporo czasu, ponieważ nie trzeba biegać po tych wszystkich sklepach stacjonarnych.

12:02 25-05-2011
Ja też preferuje zakupy przez internet, to wielka wygodna i oszczędność. Najczęściej zakupy robię na electro.pl, bardzo fajny sklep, ogromny asortyment i wybór produktów z dziedziny rtv, agd i elektronika

linki
reklamowe

23:21 14-06-2011
Ja tam sie nigdy nie zawiodłem na zakupach internetowych i preferuje ten własnie typ. Wygodnie i przyjemnie :)
~frraggless
178.37.*.*

09:59 01-07-2011
Ja także kupuje w internecie. Przyczym mam kilka zasad, np. zawsze kiedy kupuję jakieś produkty w internecie to płacę dopiero przy odbiorze, różnica w cenie dostawy nie jest wielka, a spokój i bezpieczeństwo nieporównywalnie wyższe. Co do usług to ostatnio bardzo często korzystam z takich portali jak fastdeal.pl - przeceny 50% min, natychmiastowa realizacja vouchera. Na takich stronach (zakupy grupowe) jest możliwość wycofania się z transakcji do 10 dni tak jak przy produktach więc myślę, że warto, bo jest to względnie bezpieczne.
~Placu
109.243.*.*

16:33 14-07-2011
To czy się powinno kupować za pobraniem zależy od tego, czy nasz rachunek ekonomiczny się zgadza, bo w sumie za cos co kosztuje 10 zł nie ma sensu brać pobrania - to tak gwoli usciślenia, bo pewnie też tak robisz. Co do zakupów grupowych to też korzystam, ale oprócz fastdeal - który ma najwygodniejszą platformę (live shopping), także z wyszukiwarek ofert. pozdrawiam
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Kalkulator wynagrodzeńWzory umów
Składki przedsiębiorcówZdiagnozuj się
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni
WIG202297.24(+0,91%)
WIG39275.05(+0,72%)
mWIG402190.02(+0,21%)
sWIG808832.30(-0,1%)
1 EUR4.2133(0.43%)
1 USD3.1786(0.58%)