| WIG20 | ![]() | 2297.24 | (+0,91%) |
| WIG | ![]() | 39275.05 | (+0,72%) |
| mWIG40 | ![]() | 2190.02 | (+0,21%) |
| sWIG80 | ![]() | 8832.30 | (-0,1%) |
| 1 EUR | ![]() | ![]() | 4.2133 | (0.43%) |
| 1 USD | ![]() | ![]() | 3.1786 | (0.58%) |
| 1 GBP | ![]() | ![]() | 5.0120 | (0.31%) |
| 1 CHF | ![]() | ![]() | 3.4823 | (0.53%) |
| Zobacz aktualne kursy walut NBP » | ||||

Witam! Zrobiłem już sporo zakupów w sklepach internetowych, ale nadal spotykam się często z opinią, że nie warto, bo "zbyt wielkie ryzyko", "łatwo stracić pieniądze" itd. Może tutaj wymienimy się doświadczeniami, poradami, ostrzeżeniami itd? Ja stosuję kilka podstawowych zasad i jak dotychczas nie zostałem oszukany. Najpierw staram się wyrobić sobie zdanie na temat wyboru produktu z danej kategorii poszukując opinii, testów, ekspertyz. Kiedy już wiem jaki model mnie interesuje szukam najniższej ceny w sklepach internetowych (http://www.groosik.pl/), wybieram sklep i czytam opinie o nim, opcje transportu, dostawy itd. Jeśli cokolwiek wzbudzi mój niepokój wybieram sklep z wyższą ceną ale pewniejszy. W ten sposób kupowałem już pralkę, lodówkę i inne raczej drogie rzeczy bez żadnych kłopotów. Nawet doliczając koszty transportu było dużo taniej! A Wy jakie macie doświadczenia? pozdrawiam | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
ja korzystałem z frisco.pl i nie było żadnych problemów. teraz zastanawiam się nad euro.com bo chciałbymkupić sprzęt agd a mają atrakcyjne ceny przy dobrej jakości... | |||
linki reklamowe | |
~Olka 83.30.*.* |
Ja od dawna korzystam z takiego rodzaju zakupow i nie mam przykrego doswiadczenia. Ostatnio korzystam z www.calkiem-tanio.pl i rowniez bez zastrzezen. Pozdrawiam | ||
Ja korzystam z geloo.pl i też jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim geloo współpracuje z konkretnymi sklepami internetowymi, nie obawiam się, że zostanę oszukana. A o cenach decydujesz sam, bo to aukcja ujemna, gdzie za każdym kliknięciem w towar jego cena zmniejsza się o 1zł. I dreszczyk emocji i tanie kupowanie. Jak dla mnie bomba ;) | ||
~stylonka 83.22.*.* |
Ja jestem za zakupami w internecie. Często można znaleźć coś nieosiągalnego w stacjonarnych sklepach i w dodatku taniej. Cieszy mnie to że powstają tez takie platformy ja kupuje.to gdzie przez facebook'a można sobie kupić bezpieczne różne rzeczy nie rejterując się dodatkowo. Duże udogodnienie. | ||
Również jestem zwolenniczką zakupów w sieci. Są o wiele tańsze i wygodniejsze, już nie mówiąc o tym, że wybór sprzętu jest nieporównywalnie większy. Jeżeli chodzi o sprzęt elektroniczny to najczęściej odwiedzam medialux.pl Można tam znaleźć sporo opłacalnych promocji, dzięki czemu można naprawdę sporo zaoszczędzić. No i oszczędza się sporo czasu, ponieważ nie trzeba biegać po tych wszystkich sklepach stacjonarnych. | |||
Ja też preferuje zakupy przez internet, to wielka wygodna i oszczędność. Najczęściej zakupy robię na electro.pl, bardzo fajny sklep, ogromny asortyment i wybór produktów z dziedziny rtv, agd i elektronika | |||
linki reklamowe | |
Ja tam sie nigdy nie zawiodłem na zakupach internetowych i preferuje ten własnie typ. Wygodnie i przyjemnie :) | |||
~frraggless 178.37.*.* |
Ja także kupuje w internecie. Przyczym mam kilka zasad, np. zawsze kiedy kupuję jakieś produkty w internecie to płacę dopiero przy odbiorze, różnica w cenie dostawy nie jest wielka, a spokój i bezpieczeństwo nieporównywalnie wyższe. Co do usług to ostatnio bardzo często korzystam z takich portali jak fastdeal.pl - przeceny 50% min, natychmiastowa realizacja vouchera. Na takich stronach (zakupy grupowe) jest możliwość wycofania się z transakcji do 10 dni tak jak przy produktach więc myślę, że warto, bo jest to względnie bezpieczne. | ||
~Placu 109.243.*.* |
To czy się powinno kupować za pobraniem zależy od tego, czy nasz rachunek ekonomiczny się zgadza, bo w sumie za cos co kosztuje 10 zł nie ma sensu brać pobrania - to tak gwoli usciślenia, bo pewnie też tak robisz. Co do zakupów grupowych to też korzystam, ale oprócz fastdeal - który ma najwygodniejszą platformę (live shopping), także z wyszukiwarek ofert. pozdrawiam | ||
| WIG20 | ![]() | 2297.24 | (+0,91%) |
| WIG | ![]() | 39275.05 | (+0,72%) |
| mWIG40 | ![]() | 2190.02 | (+0,21%) |
| sWIG80 | ![]() | 8832.30 | (-0,1%) |
| 1 EUR | ![]() | ![]() | 4.2133 | (0.43%) |
| 1 USD | ![]() | ![]() | 3.1786 | (0.58%) |
| 1 GBP | ![]() | ![]() | 5.0120 | (0.31%) |
| 1 CHF | ![]() | ![]() | 3.4823 | (0.53%) |
| Zobacz aktualne kursy walut NBP » | ||||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |