BiznesKobietaZdrowiePrawoDomMotoNarzędziaForumRynekmedyczny.plCommed.plGotujmy.pl
pobieraczek.pl jak odstąpić od umowy? - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
09:38 07-01-2011  ~Jinx
Ja maile z nakazem wpłaty odczytałem niestety po terminie 10 dni, ale mam to gdzieś, nie będę wysyłał tym naciągaczom żadnego odstąpienia od umowy zawartej na odległośc... szkoda czasu ;x

W takich servisach najlepiej nie podawac prawdziwych danych - NIGDY!!!
Jedyne co na mnie to tylko adres IP... czyli dużo nie mają :)
2.
23:23 24-07-2010  ~Ania
O kurcze. A myślałam że to tylko ja wpakowałam się w to bagno. Wysłałam im oświadczenie, które jest w umowie, a oni, że mam zapłacić bo zaakceptowałam regulamin. Tylko że nigdzie nie było, że nie skorzystam z usług bo wszystko jest po angielsku. I kto to każe sobie płacić za cały rok z góry. Cholerni oszuści.
3.
10:44 28-05-2010  ~kuku
po co pisac im odpstopienie od umowy skoro zadnej umowy nie było, nikt jej na papierze nie dostał. Nie warto im nic wysyłać bo i tak powiedza ci ze za pozno bla bla
najlepiej zapomniec i sie nie przejmowac
4.
10:56 25-04-2010  ~madzia
Mam prosbe prosze mi napisac jak mam zrezygnowac z umowy w pobieraczku,,
5.
13:44 01-03-2010  mandusia20
„ słuchajcie ale bajer! Ściągasz więcej , szybciej, za niewielką kasę! Ja z sieci wziąłem już 10 GB a kosztowało mnie to dosłownie 5 zł” Dosłownie raj dla wszystkich którzy korzystają z serwisów takich jak RAPIDSHARE. Wszystko dokładnie jest opisane pod adresem rapidtraffic(doc)pl
6.
13:29 25-02-2010  kajak_42
Witam. Również tak jak i wiele innych osób założyłem konto na serwisie pobieraczek.pl. Oczywiście okazało się że zarawłem wtedy umowę o której nic nie wiedziałem i dostałem maila od pobieraczka z aktywacją konta i strwierdziłem że go zignoruje. Zrobiłem tak i ku memu zdziwieniu dostałem kolejnego maila z loginem i hasłem;P A to sprzyciarze pomyślałem;P Czytałem różne fora na ten temat i radzili mi żeby ignorować od pobieraczka.pl wszystkie maile i nie dawać znaku życia. Pomyślałem wtedy że jeżeli podałem prawidłowe dane osobiste wcześniej i później mogą być z tego problemy chociaż po samej rejestracji napisałem maila że chciałem zerwać umowę. Po napisaniu kolejnego maila dostałem maila zwrotnego że z tego adresu zostają generowane maile automatycznie i jeżeli chcę się skontaktować z serwisem to kontaktować się z adresem bok@pobieraczek.pl. Napisałem więc maila o treści:

Witam. Tu użytkownik serwisu pobieraczek.pl o loginie xxxxxxxxxxx@gmail.com. W zaistniałej sytuacji jestem zmuszony z wiadomych względów rozwiązać umowę zgodnie z regulaminem serwisu pobieraczek.pl zamieszczonym na Waszej stronie głównej w linku ''Regulamin''. Proszę uprzejmie o darmowe rozwiązanie umowy zawartej przeze mnie(w mojej całkowitej niewiedzy o jakichkolwiek opłatach). W konsultacji z moim prawnikiem dowiedziałem się, że zamieszczając w regulaminie informacje o 10 dniach możliwości rozwiązania umowy bez ponoszenia ŻADNYCH kosztów Wasz serwis jest do tego zobowiązany.
Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego e-maila.
Z poważaniem niedoinformowany wcześniej użytkownik serwisu pobieraczek.pl xxxxxxxxxx@gmail.com
xxxxx xxxxxx

Dostałem maila zwrotnego i treści :

Witaj xxxxxxxxxxx@gmail.com,

Wiadomość ta została wysłana automatycznie przez Pobieraczek.pl.

Twoje zgłoszenie zostało zarejestrowane w Biurze Obsługi. Jeden z
naszych pracowników udzieli Ci odpowiedzi w ciągu 7 dni roboczych.

Było to w 10 dzień po założeniu konta wiec jeszcze miałem czas na zerwanie umowy. Na następny dzień dostałem maila lecz się nim nie przejmuje:

Szanowny Panie xxxxxxx,

Serdecznie dziękujemy za złożone w dniu 14.02.2010 zamówienie na stronie Pobieraczek.pl. Bardzo cieszymy się, że spodobał się Panu nasz serwis w 10-cio dniowym okresie próbnym i dziękujemy, że zdecydował się Pan pozostać z nami na dłużej. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby Pobieraczek umożliwiał wszystkim pobieranie dowolnych plików w bezpieczny, szybki oraz łatwy sposób. Nasz serwis jest na bieżąco rozwijany i ulepszany.

Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 14.02.2010 zostanie uaktywniony dla Pana najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu.

Pakiet ten posiada 12-to miesięczny okres ważności oraz miesięczny limit 5.0 GB. Zgodnie z warunkami umowy kwota za wymieniony pakiet musi zostać uiszczona za cały rok z góry.

Niniejszym prosimy o opłacenie pakietu Pobieraczek5 z 12 miesięcznym okresem ważności oraz o miesięcznym limicie 5.0 GB w cenie 94.80 PLN za cały okres obowiązywania.

Należność należy opłacić w terminie 7 dni od zakończenia Pana okresu próbnego, czyli do dnia 02.03.2010. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - hubertfaltyn@gmail.com
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=gYd9hiuzd8lmNKbEhWnsZz8GDZlqFA%3D%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Kończąc, życzymy Panu miłej zabawy oraz owocnego pobierania z Pobieraczkiem.

Z pozdrowieniami,
Zespół Pobieraczek.pl

Pisze to żeby inni wiedzieli jak sobie mają z nimi poradzić. Myślę że nieodpisywanie na maile to niezbyt dobry pomysł. Ja postawiłem im czoła i jestem górą.
Pozdrawiam.
7.
14:40 28-01-2010  monikam
witam! jak widać nie jestem jedyną osobą, która się w to świństwo wpakowała ale nie rozumiem jeżeli mam 10 dni okresu próbnego i zaraz po godzinie zrezygnowałam z ich strony bo nic tam nie ma i mimo tego każą mi zapłacić a jeszcze najlepsze jest to, że swojej poczty nie przeglądam codziennie tylko raz w tygodniu albo i nie, nie zaglądam często na mojego maila i już minął mi czas dobrowolnej zapłaty przed sprawą sądową. I co dalej? to się okaże.
8.
16:27 05-01-2010  ~Milka
Też sie tym martwiłam, miałam zapłacić, ale oni oszukują tysiące ludzi, w Googlach jest o groma odnośników dotyczących tego cyrku... Szukam jakiegoś wzoru odstąpienia od umowy z nimi...
9.
15:36 14-12-2009  macius55
Jak napisać oswiadczenie od umowy usenet do pobieraczka.pl?
10.
09:55 03-12-2009  pch64
• Art. 3 ustawy z 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży
konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz.U. nr 141, poz. 1176).

• Art. 7a ustawy z 7 października 1999 r. o języku polskim (Dz.U. nr 90,
poz. 999 z późn zm.).

zgłaszam reklamację dotyczącą nie otrzymania po polsku instrukcji
obsługi zakupionego produktu a w szczególności instrukcji do składników
produktu którymi między innymi są:
1. program GrabIt;
2. http://www.newzleech.com/;
3. system usług Usenet;
oraz do wszelkich innych systemów i programów związanych z produktem.

Brak polskich wersji instrukcji obsługi uniemożliwia mi właściwe
korzystanie z produktu. Stanowi to: "Nieprawidłowości w realizacji Usługi Usenet
wynikające z przyczyn wynikłych z winy Spółki". Proszę zatem zgodnie z 3
punktem Załącznika nr 1 "SLA" o dostarczenie mi wyżej wymienionych
instrukcji po polsku "w ciągu 48 godzin od dnia otrzymania zgłoszenia o
zaistnieniu przedmiotowych nieprawidłowości". Liczę na to, że nie będę zmuszony
zgodnie z ustawą odstąpić od umowy i będę używał Państwa produktu
zgodnie z prawem.

Niezbędnik »

Kalkulator wynagrodzeńWzory umów
Składki przedsiębiorcówZdiagnozuj się
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni
WIG202297.24(+0,91%)
WIG39275.05(+0,72%)