| WIG20 | ![]() | 2297.24 | (+0,91%) |
| WIG | ![]() | 39275.05 | (+0,72%) |
| mWIG40 | ![]() | 2190.02 | (+0,21%) |
| sWIG80 | ![]() | 8832.30 | (-0,1%) |
| 1 EUR | ![]() | ![]() | 4.3311 | (0.35%) |
| 1 USD | ![]() | ![]() | 3.3948 | (0.80%) |
| 1 GBP | ![]() | ![]() | 5.3636 | (0.60%) |
| 1 CHF | ![]() | ![]() | 3.6065 | (0.37%) |
| Zobacz aktualne kursy walut NBP » | ||||

Ja ograniczam koszty podróży nocując w hostelach albo na campingach, oprócz tego unikam drogich restauracji, czasem przemieszczam się autostopem. Planując podróż polecam korzystać z przewodników lonley planet, jest tam sporo wskazówek jak zaoszczędzić wyjeżdżając :) | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Faktura 212.87.*.* |
A ja uważam, że nie należy tylko wydawać pieniędzy na głupawe pamiątki, tylko kupić sobie jedną a porządną rzecz. No i jak w Polsce kupować w hipermarketach a wyjdzie o wiele taniej :) | ||
linki reklamowe | |
Można nie korzystać z usług biura podróży i oszczędzić na tym kasę. Polecam to w przypadku podróży po Europie, ja tak podróżowałem z rodzicami po Włoszech i było bardzo fajnie, zwiedzaliśmy to co chcieliśmy. Znając taki profil jak hotels-globally.com znalezienie hotelu nie jest żadnym problemem | ||
zgadzam sie, ze zabieranie wlasnego jedzenia i spanie w hostelach ogranicza koszty, ale ja juz chyba nie nadaje sie do hosteli. lubie miec komfort podrozowania, czysto i lazienke w pokoju... My w zeszlym roku sporo obcielismy koszty wakacji przez to, ze zarezerwowalismy pobyt z Funclubem, a loty sobie sami kupilismy i udalo nam sie trafic na niezle ceny. | |||
Jeżeli jeździ się na wycieczki zorganizowane to dobrze jest wybierać oferty last minute. Może faktycznie są to dosyć spontaniczne wypady, ale na pewno można na nich sporo zaoszczędzić. | |||
Ja staram się zawsze zaoszczędzić na kosztach samego przejazdu dlatego zawsze wybieram podróżowanie pociągiem. Moim zdaniem to najtańszy środek transportu do tego bezpieczny i wbrew różnym opiniom wygodny. | |||
~tomek 89.230.*.* |
najlepiej ograniczać koszty, które są niepotrzebne, albo te które stanowią największą część wydatków, czyli przejazd, hotel, wyżywienie, wiadomo - przejazd jest konieczny ale można np. poszukać jakiś promocji, albo zamiast samochodem wybrać się pociągiem, hotel - jak sie poszuka to zazwyczaj ok 10%-30% można z ceny zejść no a jeżeli chodzi o jedzenie - zamiast drogich restauracji, lokale może mniej wyszukane ale z dobrym menu :) | ||
linki reklamowe | |
Zgodzę się z Tobą. Planując urlop z rodziną można np skorzystać z biletu rodzinnego gdzie każda z osób otrzymuje 33% zniżki na bilet. Oferta obowiązuje w klasie pierwszej i drugiej. | |||
~maniek 89.230.*.* |
no rzeczywiście 33% na osobe to sporo, a co myślisz o bilecie podróżnika, albo weekendowym, to pewnie przy wiekszych podróżach się opłaca | ||
Myślę że korzystając z takich promocji można sporo zaoszczędzić, dlatego warto je znać:) | |||
| WIG20 | ![]() | 2297.24 | (+0,91%) |
| WIG | ![]() | 39275.05 | (+0,72%) |
| mWIG40 | ![]() | 2190.02 | (+0,21%) |
| sWIG80 | ![]() | 8832.30 | (-0,1%) |
| 1 EUR | ![]() | ![]() | 4.3311 | (0.35%) |
| 1 USD | ![]() | ![]() | 3.3948 | (0.80%) |
| 1 GBP | ![]() | ![]() | 5.3636 | (0.60%) |
| 1 CHF | ![]() | ![]() | 3.6065 | (0.37%) |
| Zobacz aktualne kursy walut NBP » | ||||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |