| » Wygrana totolotka z feng shui |
|
~Niki |
|
||
|
|
Witam, jak przyciągnąć do siebie pieniądze - najlepiej wygrać w LOTTO:)?
|
||
|
|||
|
~gość 82.197.63.* |
|
||
|
|
można wygrać w różne gry korzystając z Feng Shui ;-)
Trzeba tylko wiedzieć jak. |
||
|
|||
| kama_80 |
|
||
|
Jak dla mnie feng shui nie pomoże wygrać w totolotka. Pieniądze są
środkiem do realizacji jakiegoś celu, a nie celem samym w sobie. Nasze marzenia o domu, czy wygranej możemy wspomagać pozytywnym myśleniem (polecam książkę „Sekret”). A co do feng shui to możemy aktywizować sferę BOGACTWA (południowy- wschód). Jeśli nam brakuje pieniędzy to możemy popracować nad tym rejonem. Jednak nie możemy oczekiwać, że dzięki zamianom w tym miejscu od razu wygramy w totolotka. Pozdrawiam |
||
|
|||
|
~gość 82.197.63.* |
|
||
|
|
i tu się mylisz - jak bardzo, nawet nie masz pojęcia!
To o czym piszesz czyli te wszystkie strefy bogactwa i inne wynalazki już dawno się przejadły ponieważ jest to specjalnie wymyślona odmiana FS na potrzeby zachodu aby każdy mógł sobie zrobić wykres na podstawie jednej książeczki. A odnośnie siły woli i pozytywnego myślenia to nikt za to rodziny nie wyżywi. |
||
|
|||
| kama_80 |
|
||
|
Nie uważam żebym się myliła (każdy ma swoją rację)...Pan/i "gość"
tylko krytykuje inne wypowiedzi... |
||
|
|||
| kama_80 |
|
||
|
Proszę w takim razie Pan/i "gość" zdradzić nam jak wygrać z w różne
gry wykorzystując wiedzę FS..:).Poza tym proponuję się przedstawić lub zalogować, przynajmniej wiadomo by było kim Pan/i jest:). |
||
|
|||
| Włodzimierz B.. |
|
||
|
Witam wszystkich!
Nie rejestrowałem się wcześniej ponieważ moje wypowiedzi nie wzbudziły zainteresowania ale widzę że są osoby które pragną poznać co to prawdziwe Feng Shui. Powracając do tematu ... kamo, napisz proszę dlaczego nie uważasz że się mylisz w temacie FS i jego wpływu na nasze pieniądze. Bardzo mnie interesuje Twój punkt widzenia. Ja natomiast napiszę Ci jak za pomocą FS poprawić swój status majątkowy. |
||
|
|
||
|
~agnieszka 85.89.190.* |
|
||
|
|
Wlade - pisz ! i nie oszczedzaj w slowach ! ostatnio generalnie wszystko mi
sie wali na glowe - poczawszy od sytuacji finansowej konczac na sprawach sercowych.. zawsze wiedzialam, ze Feng Shui ma cos w sobie, ale jakos nie bylo mi po drodze, zeby ustawic cokolwiek na "swoim" miejscu. Chyba przyszla najwyzsza pora.. Wiem, ze nie wszystko na raz - dlatego zaczynam od zrobienia najzwyklejszego porzadku... |
||
|
|||
| Włodzimierz B.. |
|
||
|
Agnieszko,
świetnie Cię rozumiem! Moja przygoda z Feng Shui zaczęła się podobnie i zaczynałem jako ktoś kto potrzebuje pomocy. Teraz sam pomagam innym. Jeśli masz jakieś osobiste problemy ktorych nie chcesz opisywać na forum pisz do mnie na maila. Czasami to właśnie FS jest powodem niepowodzeń ale najczęsciej problem tkwi w osobistym wykresie człowieka. Właśnie w Czterech Filarach Przeznaczenia znalazłem te "brakujące ogniwo" pozwalające na rowiązanie problemów. Wyobraź sobie że na podstawie daty urodzenia można dosyć szczegółowo poznać los człowieka i jego samego. /> pozdrawiam |
||
|
|
||
|
~Katarzyna 83.17.226.* |
|
||
|
|
4 filary przeznaczenia nie pomagają szczegółowo poznać nam człowieka.
Z wykresu wynikają tylko prdyspozycje i skłonności człowieka do np: zarabiania pieniędzy, predyspozycji do posiadania kochanek, do pełnionych zawodów itp. Poza tym po wykreśleniu 10 letnich okresów szczęścia, rocznych, miesięcznych itd. można określić jedynie to, że w tym czasie warto podjąć działanie, czyli zagrać w jakąś grę, założyć firmę, zainwestować w coś. I na odwrót, kiedy z wykresu wynika, że obecnie mamy dołek to wtedy jest to dla nas sygnał ze czas jest niekorzystny i lepeij się wstrzymać. 4 filary przeznaczenia określają jakim żywiołem jesteśmy (tzw. dzień mistrz). Określają czy stosunki z naszymi rodzicami, rodzeństwem, małżonkiem wychodzą nam na dobre czy wręcz odwrotnie. Proszę nie robić z tego wielkiego czary mary. 4 filary przeznaczenia stanowią jedynie dodatek do ekspertyzy feng shui. Wnoszą jedynie dodatkowe informacje. A co do szkoły Ba Gua jest to najmłodsza szkoła feng shui, stworzona przez tak zwaną sektę czarnych czapek. Jest to synteza wiadomości z wcześniejszych szkół Feng Shui - przyswajalna dla człowieka zachodu. Stosować można dowolną szkołę feng shui, jeśli komuś dana nie odpowiada, to niech zastosuje inną. Żadnej szkoły feng shui nie powinno się negować bo to świadczy jedynie o nieznajomości tematu. |
||
|
|||
| kama_80 |
|
||
|
Witam,
Walde miło Cię poznać:). Co do wyjaśnień - przyjmuję taki punkt widzenia jak Katarzyna (moja przedmówczyni). Nie krytykuję żadnej ze szkół FS - poza tym nie jestem ekspertem, wciąż się uczę o FS i dlatego tu jestem. Zmieniając temat: napisz mi proszę jak według Ciebie mogę poprawić swoją sytuację finansową? Pozdrawiam |
||
|
|||
| Włodzimierz B.. |
|
||
|
Witam
odpowiadam najpierw Katarzynie Jeśli chodzi o Cztery Filary Przeznaczenia to to co napisałaś to tylko mała szczypta informacji jakie można wydobyć za ich pomocą z daty urodzenia człowieka. Oczywiście korzystając z dostępnych książek można wyczytać właśnie takie proste sprawy. Cała zabawa zaczyna się jednak na profesjonalnych kursach z udziałem kompetentnych nauczycieli. /> Pochłonięcie wiedzy nawet z tych kursów nie jest gwarantem że będziemy dobrym konsultantem 4FP. Proszę zapamiętać to co teraz powiem: najważniejsza jest praktyka! - bo to ona weryfikuje nasze wiadomości oraz zdolności. Ja posiadam już w swojej pracy ponad dwieście przerobionych wykresów i wciąż się uczę mając świadomość że będę to robił do końca życia. Jest to bardzo odpowiedzialne zajęcie i trzeba do każdego wykresu podchodzić indywidualnie bez z góry narzuconych schematów. Życie ludzkie nie podlega schematom i nawet od pewnych zasad są wyjątki. Cztery Filary są wyjątkową techniką która znajduje zastosowanie w przeróżnych sprawach, od poradzenia komuś jaki zawód powinien wykonywać aż po wspomaganie diagnozowania schorzeń. Od paru miesięcy współpracuje z jedną z najlepszych konsultantek FS w Polsce nad projektem właśnie wspomagania diagnozowania chorych dzieci. jak widać nie sa to "czary mary" czy wróżby z fusów . teraz słowo do kamy /> Ja staram się nie krytykować a raczej wytykać wszelkie zjawiska ze świata FS które są w brew logice zasad Tradycyjnego FS. /> Nie można uprościć Trad. FS do postaci stref kariery , bogactwa itd - bo to nie logiczne! Wg tych zasad nakładamy siatkę zawsze mając na uwadze drzwi do domu. Przecież jakby to była prawda to wszystkie domy miały by taki sam wykres różniący się nieznacznie i wszyscy wieszali by obrazki z płynąca rzeką w tym samym rogu - to śmieszne. Feng Shui ma swoje uproszczone zasady i metody ale opierają się one na zupełnie innych zasadach. Powracając do tematu, oczywiście za pomocą FS oraz 4FP i innych metod można wskazać: czas, sposób i miejsce sprzyjające zarobieniu pieniędzy. Można to nawet zrobić będą c w swoim niezbyt korzystnym okresie szczęścia w punktu widzenia 4FP ;-) pozdrawiam wszystkich pasjonatów! |
||
|
|
||
| Małgorzata Ga.. |
|
||
|
Katarzyno, jeśli ktoś jest biegły w 4 Filarach Przeznaczenia, jest w
stanie szczegółowo poznać człowieka, jego charakter, skłonności, choroby, zdolności a nawet wyniki krwi. Można komuś pomóc wybrać zawód, stanowisko lub przestrzec przed chorobą która może wystąpić za kilkadziesiąt lat. Zapobiegając już teraz możemy spowodować, że choroba się nigdy nie ujawni. To nie czary mary tylko konkretna i złożona wiedza. Co do zastosowania w feng shui - jeśli ktoś jest w swoim super okresie - nawet najgorsze feng shui zaledwie go "muśnie". Natomiast jeśli ktoś jest w fatalnym okresie, to staramy się mu zapewnić maksymalną ochronę feng shui, bo każde niedociągnięcie taka osoba odczuje 10 razy mocniej. Szkoła stref bagua jest ogromnym uproszczeniem i jest to przedszkole prawdziwej wiedzy feng shui. Kto chce, może stosować, ale są techniki i metody o wiele dokładniejsze i prawdziwsze :o) |
||
|
|
||
| kama_80 |
|
||
|
Bardzo dziękuję, za wyczerpującą odpowiedź. Muszę się jeszcze wiele
nauczyć:). |
||
|